jueves, 28 de febrero de 2008

CORONA DE FORMATGE FRESC


Ingredients:
La pela d’una llimona, ratllada
4 iogurts cremosos de tipus grec
200 de formatge fresc del tipus philadelphia
4 ous
100 g de sucre
40 g de farina

PER EL CARAMEL
50 g de sucre
unes gotes de suc de llimona

Preparació:
• Caramel.litza el motlle al microones tal com s’indica tot seguit
CARAMAL.LITZCIÓ DEL MOTLLE
• Reparteix 3 cullerades de sucre i unes gotes de suc de llimona pel fons d’un motlle o flamera d 1.4 de capacitat que pugui anar el microones (ideal és utilitzar un motlle de Pyrex, i encara millor si és de corona). Per el caramel, programa 2 minuts a una potencia de 600W i comprova com està el caramel. Si veus que li cal augmenta el temps de 30 a30 segons. Quan el caramel estigui ros, treu el motlle del microones, vigilant de no cremar-te, i inclina per tal de distribuir el caramel de manera uniforme pel fons i les parets del recipient. Recorda que les cremades amb caramel son molt perilloses i s’ha manipular amb cura.
•Posa tots els ingredients, excepte la farina dins del vas, i programa: 10 s, velocitat 4
• Afegeix la farina i programa 10 s, velocitat4
• Aboca la barreja dins el motlle caramel.lizat i posa’l dins del microones, a 600 W de potència, durant 10 minuts (si fas servir un motlle de corona) o bé de 15 a 17 minuts (en cas que facis servir un motlle circular). En aquest últim cas no et preocupis si un cop a passat aquest temps veus que la part central encara balla quan sacseges el motlle i sembla encara poc cuita: quan el pastís es refredi, això no hauria de passar (això es degut el fet de la cocció dels aliments col•locats a la part central del microones sempre es mes lenta que dels col•locats a la zona més allunyada del centre. La forma més senzilla d’evitar aquest problema es fer servir un motlle de corona).
• Un cop el pastis estigui fred posa’l a la nevera fins el moment de servir-lo. Desemmotlla’l com si es tractes d’un flam i serveix-lo a taula.

CREMA DE CARXOFES


Ingredients:

700 g d’aigua
1,5 Kg de carxofes (unes 8 peces; pes un cop netes, sense ser gaire estrictes. 600 g)
20 g d’oli
10 g de farina
2 llesques de pa fregit (uns 30 g )
40 g de formatge parmesà ratllat amb la màquina

Preparació:
• Neteja les carxofes eliminant tant sols les fulles i la part més dures (tingues en compte que el final es trituren). És important, però, retirar-ne la pelussa central. Reserva-les amb aigua amb el suc de mitja llimona fins que estiguin totes netes.
• Talla les carxofes a quarts i posa-les en el vas del Thermomix amb l’aigua, l’oli i la farina, i programa 20 min, temperatura Var, velocitat 1
• En acabar, posa-ho a punt de sal, tritura-ho programant 30 s, velocitat 6
• Afegeix-hi el parmesà i el pa i tritura-ho a velocitat 10 ( o 7 si prefereixes una aparença més rústica, programa: 1 min, velocitat 10
• Serveix la crema, amb una llesca de pa torrat al centre, tires de pernil ibèric, i xips de carxofa pel damunt, formant una muntanyeta.

PIZZA D’ESPINACS I FORMATGE RICOTTA


Ingredients:
180 g d’aigua
20 g d’oli
20 g de llevat de fleca
sal, un pessic
350 g de farina de força

PER EL FARCIMENT
1 gra d’all
50 g d’oli
600 g d’espinacs congelats, deixats descongelar lleugerament (de manera que es pugi esmicolar el bloc que formen quan estan congelats)
200 g de formatge ricotta
70g+30 g de formatge parmesà ratllat
pinyons (opcional)

Preparació:
• Pesa els 300 g de farina i els 20 de llevat. Posa els 180 g d’aigua i els 20 g d’oli dins del vas, i programa: 30 s, 40ºC, velocitat 1
•(MASSA) afegeix-hi el llevat, ben esmicolat, i la sal,.Programa:10 segons, velocitat 4
•(MASSA) Afegeix-hi els 350 g de farina de força i programa 1 minut, velocitat Espiga
•(MASSA) Treu la massa del vas, amb les mans untades d’oli, i posa-la en un bol gros amb farina. Si la massa queda molt enganxosa, pots afegir-hi una mica de farina i treballar-la 1 minut amb les mans. Deixa-la reposar dins d’un bol durant 30 minuts, tapada amb un drap i lluny dels corrents d’aire, perquè dupliqui el volum. Un cop la massa hagi pujat, pots posar-la en una bossa de plàstic i congelar-la, o bé estirar-la en una safata de forn ben untada d’oli, preparada per cobri-la amb ingredients.
• Aprofita-ho per preescalfar el forn a 220ºC mentre prepares el farciment de pizza. Un bon sistema per evitar que la pizza és ressequi dins del forn és posar en un racó, un petit recipient ple d’aigua.
•(FARCIMENT) Pela l’all i treu-li el germen. Amb la màquina buida, programa: 10 segons, velocitat 5 i tira l’all pel forat, central, perquè es trituri quan toqui amb les ganivetes.
•(FARCIMENT) Amb l’ajut de l’espàtula, fes baixar la part d’all picat que hagi quedat enganxat a les parets i posa la papallona dins el vas, juntament amb els 50 g d’oli i els 600g d’espinacs, lleugerament descongelats. Programa: 15 minuts, temperatura Var, velocitat 1
•(FARCIMENT) Posa-ho a punt de sal. Quan sigui tebi, barreja-ho amb el formatge ricotta i 70 g de parmesà ratllat i acaba d’ajustar-ho de sal. Si vols, també pots barrejar-hi pinyons, crus o torrats. Cobreix la massa de pizza (crua) amb aquesta barreja, empolsa-la amb 30 g parmesà restants i posa-la al forn a 220ºC durant 15-20 minuts, fins que sigui cruixent. Vigila la pizza durant la cocció i tapa-la amb paper d’alumini si veus que s’enrosseix massa de pressa per la part superior.
•(PIZZA) Tira un fil d’oli per damunt de la pizza i deixa-la reposar durant 5 minuts abans de servir-la.

ESTOFAT DE CIGRONS A LA ANTIGA


Ingredients:

1 tomàquet madur gros (o dos de petits), que sigui ferm al tacte
150 g de ceba de Figueres pelada (1 ceba grossa o 2 de petites, aproximadament)
70 g de pebrot verd
70 g d’oli
500 g de cigrons cuits

Preparació:
• Pela el tomàquet, obre’l per la meitat i treu-li les llavors, amb l’ajut de una cullereta, així com la part dura corresponent al peduncle.
• Tritura el tomàquet, augmentant progressivament la velocitat de 5 a 7 i de 7 a 10 (durant uns 20 segons, aproximadament): 20 segons, velocitat 5-7-10 progressiva. En acabat repeteix l’operació: si veus que no acaba de quedar ben triturat, pots afegir-hi un rajolí d’aigua (uns 10 g) i tritura-ho novament.
• Reserva el triturat de tomàquet (escura bé el vas amb l’ajut de l’ espàtula), i sense rentar el vas, posa-hi aigua fins a cobrir les ganivetes i afegeixi-hi el pebrot trossejat en 4 o 5 talls. Programa: 15 s, velocitat 3,6. Si veus que no ha quedat ben trossejat, programa de 5 a 10 segons més. Cola-ho, torna a posar aigua al vas i repeteix l’operació amb la ceba.
• Esbandeix el vas, eixuga’l una mica i posa-hi la papallona, els 70 g d’oli i el triturat de la ceba i el pebrot ben escorregut. Programa 13 minuts, temperatura varoma, velocitat 1,5.
• Afegeix-hi el tomàquet i programa :2 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1, posa-ho a punt de sal.
• Afegeix els cigrons, si son de pot tal com surt sense treure’ls la gelatina que porten. Programa: 4 min, temperatura Var, velocitat 1
• Posa’ls a punt de sal i serveix-los, amb l’ou dur picat (pica la clara i el rovell per separat, tirant-los per el forat central amb la màquina funcionant a velocitat 3-5).

lunes, 4 de febrero de 2008

SOPA DEPURATIVA DE VERDURAS


Ingredientes:

300 g de repollo
1 cebolla
1 puerro
1 pimiento verde o rojo
1 rama de apio
500 g de tomate o un bote pequeño de tomate natural triturado
500 g de agua
Sal, pimienta, especies, al gusto

Preparación:

• Ponga el repollo en el vaso y programe 5 segundos, velocidad 5. Retire a un bol y reserve.
• Introduzca en el vaso el resto de verduras en trozos regulares y programe 4 segundos, velocidad 4.
• Añada el repollo reservado, la sal pimienta y especies y el agua. Programe 40 minutos 100º, velocidad 1. Ponga el cestillo sobre la tapa para que no salpique.
• Cuando termine, triture programando 30 segundos, velocidad progresiva 5-10.

TAGLIATELLE DE ZANAHORIA Y CALABACÍN


Ingredientes:

400 g de zanahorias
400 g de calabacines (sin pelar)
500 g de agua

Aliño:

20 g de aceite de oliva virgen extra
1 cucharada de zumo de limón sal, al gusto

Preparación:

• Utilice un pelador de verduras para cortar las zanahorias longitudinalmente en tiras finas de unos 0,5 cm, igual que los tagliatelle. Proceda del mismo modo con los calabacines , o si es necesario, quíteles las pepitas córtelos longitudinalmente con el pelador de verduras de manera que cada tira tenga un poco de piel verde. Coloque las verduras repartiéndolas bien por todo el recipiente Varoma.
• Vierta agua en el vaso, ponga el Varoma en su posición y programe 20 minutos Varoma y velocidad 1. Extraiga el Varoma y póngalo a un lado. Vacíe el vaso
Aliño
• Vierta en el vaso el aceite de oliva. El zumo del limón y la sal y mézclelo todo durante 5 segundos a velocidad 4

PAN INTEGRAL


Ingredientes:

140 g de agua
140 g de leche
30 g de levadura de pan, fresca
25 g de miel
20 g de aceite de girasol
40 g de nueces
15 g de salvado de trigo
10 g de semilla de lino
25 g de pipas de girasol, sin sal
400 g de harina integral
2 cucharaditas de sal

Decoración:

2 cucharadas de leche, para pintar el pan nueces, (en mitades) y pipas de girasol

Preparación:

• Ponga en el vaso el agua y la leche. Programe 2 minutos, 37º, velocidad 1 para atemperar los líquidos.
• Añada a continuación la levadura mezclándola 6 segundos, velocidad 2.
• Incorpore la miel y el aceite y mezcle 6 segundos, velocidad 2.
• Añada los restos de los ingredientes y amase programando 3 minutos, velocidad Espiga. Deje reposar la masa dentro del vaso, durante una hora, hasta que haya doblado el volumen.
• Engrase con aceite de girasol un molde alargado de plum-cake. De 31x11 aproximadamente. Ponga la masa dentro de él, pinte la superficie del pan con leche y adorne con nueces troceadas y pipas de girasol. Deje crecer nuevamente el pan dentro del molde, cubierto con un paño, durante 1 hors aproximadamente.
Precaliente el horno a 180º
• Cuando el pan haya doblado su volumen, introduzca en el horno durante 40 minutos.

MORCILLA DE BERENJENAS


Ingredientes:

250 g de cebollas o 250 g de cebolletas
500g de berenjenas, sin pelar
50 g de aceite de oliva, extra virgen
30 g de piñones
1 cucharada colmada de orégano, picado sal pimienta, recién molida

Preparación:

• Trocee la cebolla, poniéndola en cuartos en el vaso y programe 3 segundos, velocidad 4. Saque y reserve.
• Ponga las berenjenas con su piel en pedazos homogéneos en el vaso y trocee 2 segundos en velocidad 5.
• Añada las cebollas troceadas y el resto de ingredientes. Programe 30 minutos. Temperatura Varoma, giro a la izquierda y velocidad cuchara. A la mitad del tiempo pare y baje lo que haya quedado en las paredes. Rectifique la salazón

POSTRE DE KIWI CON SALSA DE YOGUR Y VAINILLA


Ingredientes:

50 g de nueces
200 g de yogur natural desnatado
1 cucharada de vainilla líquida
4 cucharadas de miel
4 kiwis

Preparación:

• Ponga las nueces en el vaso y tritúrelas programando 5 segundos, velocidad 7. Retire del vaso y reserve.
• Vierta el vaso el yogur, la vainilla y la miel. Programe 10 segundos, velocidad 4.
• Añada las nueces reservadas y mezcle hasta obtener una crema homogénea, aproximadamente 15 segundos, velocidad 4.
• Corte los kiwis en trozos o rodajas y dispóngalos en 4 copas, vierta encima la salsa de yogur y sirva


Nota: Puede servirlos con cereales para desayuno (tipo branflakes, cornflakes, etc).
Cada porción aporta menos de 130 Kcal. Por ración

YOGURT LÍQUIDO


Ingredientes:

2 limones, medianos enteros bien limpios
130 g de azúcar
1 litro de leche, muy fría

Preparación:

• Ponga todos los ingredientes en el vaso. Coloque el selector de velocidad en posición vaso cerrado y apriete el botón Turbo, sin levantar el dedo, hasta que el visor aparezca 2 segundos.
• Introduzca el cestillo en el vaso, sujételo con la espátula y cuele en una jarra.
• Sirva inmediatamente. No se conserva.

AGUA AROMÁTICA


Ingredientes (para ¾ litros):

100 de agua
4 fresas
1 manzana
2 trozos de piña, (solo la cáscara)
1 trozo de guayaba
1 trozo de mango
1 ramita de menta
1 ramita de albahaca
1 ramita de hierbabuena
1 ramita de manzanilla

Preparación:

• Ponga en el vaso el agua y toda la fruta bien lavada y sin pelar y programe 15 minutos, 100º, giro a la izquierda velocidad cachara.
• Acabado el tiempo programado, introduzca por el bocal las hierbas, tape y deje reposar durante diez minutos.
• Introduzca en el cestillo dentro del vaso y sujetándolo con la espátula, cuele la infusión y sirva. Puede tomarla caliente o fría y añadirle miel o azúcar a gusto.


Nota: No es imprescindible poner toda la variedad de fruta y hierbas aromáticas; por ejemplo, puede hacerla sólo con manzana y fresas. Al ser una infusión de frutas frescas y hierbas puede variarlas a su gusto, aunque recomendamos hacerla con frutas tropicales.