jueves, 28 de febrero de 2008

CREMA DE CARXOFES


Ingredients:

700 g d’aigua
1,5 Kg de carxofes (unes 8 peces; pes un cop netes, sense ser gaire estrictes. 600 g)
20 g d’oli
10 g de farina
2 llesques de pa fregit (uns 30 g )
40 g de formatge parmesà ratllat amb la màquina

Preparació:
• Neteja les carxofes eliminant tant sols les fulles i la part més dures (tingues en compte que el final es trituren). És important, però, retirar-ne la pelussa central. Reserva-les amb aigua amb el suc de mitja llimona fins que estiguin totes netes.
• Talla les carxofes a quarts i posa-les en el vas del Thermomix amb l’aigua, l’oli i la farina, i programa 20 min, temperatura Var, velocitat 1
• En acabar, posa-ho a punt de sal, tritura-ho programant 30 s, velocitat 6
• Afegeix-hi el parmesà i el pa i tritura-ho a velocitat 10 ( o 7 si prefereixes una aparença més rústica, programa: 1 min, velocitat 10
• Serveix la crema, amb una llesca de pa torrat al centre, tires de pernil ibèric, i xips de carxofa pel damunt, formant una muntanyeta.

No hay comentarios: