miércoles, 1 de agosto de 2007

GASPATXO DE CIRERES


Ingredients:

• ¼ de litre d’aigua mineral
• 5 glaçons
• 2 cullerades d’oli de d’oliva
• 2 culleretes de vinagre
• sal
• 3 grans d’all
• 1 cogombre
• 1 ceba tendre
• 1 pebrot verd
• 1 pebrot vermell
• ½ de tomàquet
• 250 g de puré de cireres

Preparació:

• Per començar, en un cassó amb aigua bullent escaldeu els grans d’all i la ceba tallada a trossos durant uns segons.
• Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel. Després torneu-los a escaldar-los, torneu-los a refredar amb aigua i gel i repetiu aquest procediment una altra vegada més. A continuació, talleu el cogombre per la meitat, saleu-lo i deixeu-lo reposar una estona. Després el talleu a trossos, el mateix amb la ceba, els pebrots i els grans d’all escaldats, el cogombre, els tomàquets tallats a quart, el puré de cireres, el vinagre, l’oli, la sal i els glaçons, ho aboquem tot al got de la Thermomix, 30 segons a velocitat 5 i a continuació programen 3 minuts més a velocitat 10, pot colar-lo a través del cistellet o bé programa 2 minuts més a velocitat 8 per triturar-lo.

GASPATXO DE SÍNDRIA


Ingredients:

• 1 Kg de tomàquets madurs amb pell
• 1 cogombre
• 1 ceba de figueres
• 2 grans de d’all
• ½ pebrot vermell
• ½ pebrot verd
• 1 poma
• 1 pera
• 2 talls de síndria
• ½ l d’aigua mineral
• sal
• 30 g de vinagre, o al gust
• 50 g d’oli verge extra

Preparació:

• Poseu tots els ingredients en el got menys el aigua i programeu 30 segons a velocitat 5 i a continuació programeu 3 minuts a velocitat 10. Afaguiu l’aigua amb glaçons, al gust, si ha quedat poc triturat, programeu 2 minuts més a velocitat 8.
• Podeu afagir uns trossets de sindria tallada a daus petits, es serveix ben fresc.