jueves, 28 de febrero de 2008

CORONA DE FORMATGE FRESC


Ingredients:
La pela d’una llimona, ratllada
4 iogurts cremosos de tipus grec
200 de formatge fresc del tipus philadelphia
4 ous
100 g de sucre
40 g de farina

PER EL CARAMEL
50 g de sucre
unes gotes de suc de llimona

Preparació:
• Caramel.litza el motlle al microones tal com s’indica tot seguit
CARAMAL.LITZCIÓ DEL MOTLLE
• Reparteix 3 cullerades de sucre i unes gotes de suc de llimona pel fons d’un motlle o flamera d 1.4 de capacitat que pugui anar el microones (ideal és utilitzar un motlle de Pyrex, i encara millor si és de corona). Per el caramel, programa 2 minuts a una potencia de 600W i comprova com està el caramel. Si veus que li cal augmenta el temps de 30 a30 segons. Quan el caramel estigui ros, treu el motlle del microones, vigilant de no cremar-te, i inclina per tal de distribuir el caramel de manera uniforme pel fons i les parets del recipient. Recorda que les cremades amb caramel son molt perilloses i s’ha manipular amb cura.
•Posa tots els ingredients, excepte la farina dins del vas, i programa: 10 s, velocitat 4
• Afegeix la farina i programa 10 s, velocitat4
• Aboca la barreja dins el motlle caramel.lizat i posa’l dins del microones, a 600 W de potència, durant 10 minuts (si fas servir un motlle de corona) o bé de 15 a 17 minuts (en cas que facis servir un motlle circular). En aquest últim cas no et preocupis si un cop a passat aquest temps veus que la part central encara balla quan sacseges el motlle i sembla encara poc cuita: quan el pastís es refredi, això no hauria de passar (això es degut el fet de la cocció dels aliments col•locats a la part central del microones sempre es mes lenta que dels col•locats a la zona més allunyada del centre. La forma més senzilla d’evitar aquest problema es fer servir un motlle de corona).
• Un cop el pastis estigui fred posa’l a la nevera fins el moment de servir-lo. Desemmotlla’l com si es tractes d’un flam i serveix-lo a taula.

No hay comentarios: