jueves, 28 de febrero de 2008

ESTOFAT DE CIGRONS A LA ANTIGA


Ingredients:

1 tomàquet madur gros (o dos de petits), que sigui ferm al tacte
150 g de ceba de Figueres pelada (1 ceba grossa o 2 de petites, aproximadament)
70 g de pebrot verd
70 g d’oli
500 g de cigrons cuits

Preparació:
• Pela el tomàquet, obre’l per la meitat i treu-li les llavors, amb l’ajut de una cullereta, així com la part dura corresponent al peduncle.
• Tritura el tomàquet, augmentant progressivament la velocitat de 5 a 7 i de 7 a 10 (durant uns 20 segons, aproximadament): 20 segons, velocitat 5-7-10 progressiva. En acabat repeteix l’operació: si veus que no acaba de quedar ben triturat, pots afegir-hi un rajolí d’aigua (uns 10 g) i tritura-ho novament.
• Reserva el triturat de tomàquet (escura bé el vas amb l’ajut de l’ espàtula), i sense rentar el vas, posa-hi aigua fins a cobrir les ganivetes i afegeixi-hi el pebrot trossejat en 4 o 5 talls. Programa: 15 s, velocitat 3,6. Si veus que no ha quedat ben trossejat, programa de 5 a 10 segons més. Cola-ho, torna a posar aigua al vas i repeteix l’operació amb la ceba.
• Esbandeix el vas, eixuga’l una mica i posa-hi la papallona, els 70 g d’oli i el triturat de la ceba i el pebrot ben escorregut. Programa 13 minuts, temperatura varoma, velocitat 1,5.
• Afegeix-hi el tomàquet i programa :2 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1, posa-ho a punt de sal.
• Afegeix els cigrons, si son de pot tal com surt sense treure’ls la gelatina que porten. Programa: 4 min, temperatura Var, velocitat 1
• Posa’ls a punt de sal i serveix-los, amb l’ou dur picat (pica la clara i el rovell per separat, tirant-los per el forat central amb la màquina funcionant a velocitat 3-5).

No hay comentarios: