jueves, 28 de febrero de 2008

PIZZA D’ESPINACS I FORMATGE RICOTTA


Ingredients:
180 g d’aigua
20 g d’oli
20 g de llevat de fleca
sal, un pessic
350 g de farina de força

PER EL FARCIMENT
1 gra d’all
50 g d’oli
600 g d’espinacs congelats, deixats descongelar lleugerament (de manera que es pugi esmicolar el bloc que formen quan estan congelats)
200 g de formatge ricotta
70g+30 g de formatge parmesà ratllat
pinyons (opcional)

Preparació:
• Pesa els 300 g de farina i els 20 de llevat. Posa els 180 g d’aigua i els 20 g d’oli dins del vas, i programa: 30 s, 40ºC, velocitat 1
•(MASSA) afegeix-hi el llevat, ben esmicolat, i la sal,.Programa:10 segons, velocitat 4
•(MASSA) Afegeix-hi els 350 g de farina de força i programa 1 minut, velocitat Espiga
•(MASSA) Treu la massa del vas, amb les mans untades d’oli, i posa-la en un bol gros amb farina. Si la massa queda molt enganxosa, pots afegir-hi una mica de farina i treballar-la 1 minut amb les mans. Deixa-la reposar dins d’un bol durant 30 minuts, tapada amb un drap i lluny dels corrents d’aire, perquè dupliqui el volum. Un cop la massa hagi pujat, pots posar-la en una bossa de plàstic i congelar-la, o bé estirar-la en una safata de forn ben untada d’oli, preparada per cobri-la amb ingredients.
• Aprofita-ho per preescalfar el forn a 220ºC mentre prepares el farciment de pizza. Un bon sistema per evitar que la pizza és ressequi dins del forn és posar en un racó, un petit recipient ple d’aigua.
•(FARCIMENT) Pela l’all i treu-li el germen. Amb la màquina buida, programa: 10 segons, velocitat 5 i tira l’all pel forat, central, perquè es trituri quan toqui amb les ganivetes.
•(FARCIMENT) Amb l’ajut de l’espàtula, fes baixar la part d’all picat que hagi quedat enganxat a les parets i posa la papallona dins el vas, juntament amb els 50 g d’oli i els 600g d’espinacs, lleugerament descongelats. Programa: 15 minuts, temperatura Var, velocitat 1
•(FARCIMENT) Posa-ho a punt de sal. Quan sigui tebi, barreja-ho amb el formatge ricotta i 70 g de parmesà ratllat i acaba d’ajustar-ho de sal. Si vols, també pots barrejar-hi pinyons, crus o torrats. Cobreix la massa de pizza (crua) amb aquesta barreja, empolsa-la amb 30 g parmesà restants i posa-la al forn a 220ºC durant 15-20 minuts, fins que sigui cruixent. Vigila la pizza durant la cocció i tapa-la amb paper d’alumini si veus que s’enrosseix massa de pressa per la part superior.
•(PIZZA) Tira un fil d’oli per damunt de la pizza i deixa-la reposar durant 5 minuts abans de servir-la.

No hay comentarios: